28. 10. 2016
Oživiť tradície, stretnúť sa, podebatovať, ale aj ochutnať, vyskúšať. O tom všetkom má byť takzvaná Starodúbravská zabíjačka, na ktorú mestská časť Bratislava Dúbravka pozýva do miestneho múzea.
Všetko sa to začne 17. novembra ráno po ôsmej v Dúbravskom múzeu na ulici Pod záhradami 39.
Podujatie má trvať asi do tretej popoludní a nadviaže na vlaňajší úvodný ročník. Teraz sa má okrem ukážok z výroby klobás, variť aj kapustnica a spoznávať nielen tradície zabíjačky, ale aj históriu celej Dúbravky.
„Súčasťou podujatia bude aj prehliadka múzea,“ hovorí jeho správca Ľubo Navrátil. Dodáva, že v Dúbravke sa zabíjačky konali hlavne od Kataríny do Vianoc, ale aj počas fašiangov pred Veľkou nocou. Bolo to obdobie, keď bývalo relatívne hojnejšie. V Dúbravke musela svinka pripravená na zakáľačku vážiť minimálne 150 kíl a slaniny musela mať na štyri prsty.
Späť na Podujatia